Skellefteå Berättarförening fick Mångfaldspriset

Pristagarna fr v Ulrika Rauhala, Katarina Kling Löfbom och Rose-Marie Lindfors, Skellefteå Berättarförening, samt Carina Lundgren, Norrlands Miljövård. Foto: Waldemar Mellquist

De fick Mångfaldspriset 2011

Skellefteå Berättarförening och Norrlands Miljövård delar på Mångfaldspriset 2011.

I samband med kommunfullmäktiges möte i Skellefteå delades priset ut av socialnämndens vice ordförande Kenneth Fahlesson. Pristagarna, som fick diplom och blommor, får dela på prissumman 15 000 kronor.

I motiveringen sägs att Norrlands Miljövård visat stort intresse att, genom kontakt med Arbetsförmedlingen, bidra till att öppna vägen in för människor från andra länder och därmed öka deras möjlighet att komma in på arbetsmarknaden.

– Det är jätteroligt att vi blir uppmärksammade för våra insatser, sa serviceledare Carina Lundgren, Norrlands Miljövård.

Skellefteå Berättarförening får priser för ett förtjänstfullt arbete och och för att på ett pedagogiskt, strukturerat och engagerat sätt integrerat berättandets konst bland invandrande ungdomar från många olika länder.

– Otroligt roligt att vi får priset bland annat för vårt ungdomsarbete, och att vi får uppskattning, sa Ulrika Rauhala, ordförande i Skellefteå Berättarförening.

Publicerad Tisdag 20 mars av:

Walle MWaldemar Mellquistwaldemar.mellquist@norran.se

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: