Azorerna nästa

På måndag reser jag till höstens första uppdrag, på Azorerna. Jag har fått möjligheten att representera Region Västerbotten vid AER:s (Assembly of European Regions) ungdomsskola på Azorerna i augusti och då tala om Västerbotten – berättarnas län, hur vi arbetar i Västerbotten med berättandet, där platser, verksamheter och människor berättar.

Jag vill ge deltagarna en upplevelse av hur en  berättelse, eller story, kan nå fram på ett sätt som få andra kommunikationsformer kan. Storytelling berör och engagerar. Berättelser ger igenkänning och sammanhang, kraft och gemenskap – och vi minns dem på ett helt annat sätt än annan information. De sprids från mun till mun, online och offline och kan ibland ta helt egna nya former. I Västerbotten finns en stark och levande tradition av att berätta, både muntligt och med det skrivna ordet. Det vill jag förmedla i denna workshop.

http://berattarnaslan.se/

 

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: