Berättelser – en hyllning till livet!

Berättarfestivalen har efterlämnat många goda minnen och tänkvärda spår. Jag tänker på alla inspirerande föreläsare vi hade glädjen att ha under berättarkonferensen, men även på alla berättare som spred sina berättelser över hela bygden under festivalveckan. Berättelser som var nyskapade, berättelser från egna erfarenheter, berättelser som har sina rötter långt tillbaka i tiden som är odödliga. Berättelser som en hyllning till livet. Berättelser som brobyggare, som ögonöppnare, som skapare av samförstånd och framtidstro. Och där finns berättaren, så viktigt för att göra alla berättarskatter synliga. Den som med orden och inlevelsen framkallar bilder som sen lever i oss, med oss, tillsammans.

Temat på konferensen var berättandets roll i lärandet. Märta Andersson som forskat på detta, och som nyss disputerat i ämnet föreläste om ”Multimodalt berättade och de estetiska lärprocesserna”, mycket tänkvärt idag när mycket av de estetiska uttrycken får mindre och mindre plats i skolan. Den här artikeln hittade jag på Facebook idag om hur konsten stödjer lärandet, ett lärare för livet!   http://www.sydsvenskan.se/sverige/jakten-pa-det-meningsfulla-larandet/

 

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: