VM i samarbete

Jag fick den fantastiska möjligheten att arbeta under ”VM i samarbete” i Kampala, en mötesplats för barn/ungdomar och beslutsfattare från Uganda, Kenya, Tanzania, Malysia och Sverige. En manifestation initierad av Föreningen Globträdet, där ca 1000 barn och ungdomar var inbjudna att delta, tillsammans med beslutsfattare och andra vuxna. Manifestationen visade på att samarbeten gör världen till en bättre plats att leva i. Under VM i samarbete fick barn och unga samtala med beslutsfattare om frågor som handlar deras framtid, och de vuxna fick möjlighet att lyssna  och ta till sig deras tankar och åsikter. Plattformen för VM i Samarbete är de båda FN-dokumenten Barnets Rättigheter och Agenda 21 samt Unesco-rapporten Vår skapande mångfald. Det övergripande målet är att bidra till att uppfylla FN:s Millenniemål.

Läs mer på www.globetree.org

Nu fortsätter resan, nya samarbeten startar, nya möjligheter öppnar sig …

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: