Resan fortsätter på hemmaplan

Länge sen jag skrev. Det beror på att sen jag kom hem från Kampala har mitt liv varit fullproppat med händelser och tiden att sätta sig ner vid datorn har varit minimal.

Först var det bröllop. Dottern,  Jenny och Sarel som gifte sig med allt vad det innebar av matlagning och bröllopsgäster från när och fjärran och allt annat som brudens mor kan tänkas vilja engagera sig i.

Sen blev det semester i husvagn på Gotland, sol och bad och Medeltidsvecka.

Sen var det bolagsbildning – dags för PINAX AB att bli verklighet. Se mer på www.pinax.se

Sen har det varit jobba, jobba, jobba och så himla mycket ROLIGT, INSPIRERANDE och LÄRORIKT !!!  

Under sommaren och hösten har jag mailat och samtalat med Anna Grace Aguti i Jinja, med Prince Ssimbwa Stephen i Kampala och med Dorine Otieno i Homa Bay.

Prince Ssimbwa och jag utbyter sagor mellan varann. Han får sagor av mig som han tar med till barnen i skolan i Beupa project och jag får sagor av honom som jag ska göra barnteater av. I november börjar vi repa och bygga scenografin, i mitten av januari ska föreställningen vara klar. ”Troll, Jättar och Getter” heter den, och den ska spelas under våren för barn i förskola och skolans åk 1 – 3. Mina samarbetspartners är Elsa och Alec från Edelviks folkhögskola, teaterlinjen åk 2.

Tänk om vi kunde åka till Kampala och spela för barnen i hans skola!! Måste börja undersöka det. Det är en bra idé och kan bli ett intressant utbyte mellan två länder. Olika sagotraditioner men ändå lika.  Att den som tror sig ha makten, den tror att den kan förgöra de små, den kan själv trilla dit. Den kan bli ordentligt tilltufsad, eller ordenligt lurad.

I morgon reser jag till Stockholm för återträff med Kampalagänget, en kväll full med minnen, reflektioner och säkert en hel del bilder från VM i samarbete i Kampala.

Så min resa fortsätter, min blogg har fått nytt liv, jag skriver vidare!

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: