Kulturstipendium för resa till Sydafrika

 

Rose-Marie tilldelas kulturstipendium

 

Rose-Marie Lindfors, berättare och teaterpedagog, i Skellefteå får 40 000 kronor av Region Västerbotten i ett kulturstipendium som tilldelas för en inspirationsresa till Sydafrika. Där ska hon och Anna Hällgren, bibliotekarie i Lövånger, utvecklas som berättare, utbildare och inspiratörer.

Region Västerbotten skriver att ”Rose-Marie Lindfors arbete med berättande i Skellefteå är engagerat, professionellt och framgångsrikt. Hon har betytt mycket för mångkulturellt berättande, integration och kontaktbyggande för nyanlända ungdomar i kommunen. Rose-Marie Lindfors har också en konsekvent konstnärlig intention i sitt arbete som inte bara kommer att ha betydelse för hennes egen utveckling inom berättarområdet utan även för regionens berättartraditioner.”

– Jag är så otroligt tacksam. Jag trodde aldrig att jag skulle få stipendiet, och det öppnar helt nya möjligheter, säger Rose-Marie Lindfors som reser till Sydafrika den 20 november.

– De har en stark berättartradition där nere och jag vill hitta folk som representerar olika typer av muntligt berättande. Men vi kommer även att träffa bland annat illustratörer och författare och besöka kulturcentras som främjar barns läslust.

Prisutdelning äger rum vid regionfullmäktiges sammanträde den 17 november 2011 i Umeå. Region Västerbotten utsåg fler stipendiater vid regionstyrelsens sammanträde den 19 oktober 2011. Här är samtliga:

Bildkonststipendium: Monica Edmondson, Tärnaby, 50 000 kronor.

Kulturstipendium: Lore Door, etiskt kulturföretag, Umeå, 25 000 kronor, Nomo Daco, dansgrupp, Umeå 50 000 kronor, Victor Lindgren, filmare, Umeå 50 000 kronor, Rose-Marie Lindfors, berättare och teaterpedagog, Skellefteå 40 000 kronor.

Hedersstipendium: Eleonor Bodel, verksamhetsansvarig för Kultur för seniorer – kultur och hälsa, Umeå kommun.

Publicerad igår kl 16:00 av:

PerSPer Strömbroper.strombro@norran.se

 

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: