FEST i Västerbotten!

Om 10 dagar startar den årliga Europeiska storytelling konferensen, FEST2014, och i år är den i Sverige, i Västerbotten: i Skellefteå, Malå och Umeå. 90 deltagare från 19 olika länder samlas på Stiftsgården för kompetensutveckling, nätverkande och att skapa nya samarbeten.

FEST står för Federation for European Storytelling, och är en internationell, non profit organisation.

 

Konferensen pågår 8 − 12 juni. Vi kan erbjuda ett intressant program på temat ”Storytelling in movement” och vi rör oss mellan de 3 platserna i bussar. Deltagarna får uppleva ett Västerbotten som sjuder och bubblar av berättelser och berättade. De får också möta hela den svenska berättarrörelsen via deltagare från hela vårt avlånga land. Vi bjuder på en berättarvandring i Skellefteå, med berättelser från söder till norr.

Sen tar Jörgen Stenberg, Malå, oss med in i den samiska berättarvärlden och sista dagen, i Umeå, ägnas åt att hitta nya vägar för berättandet, nya samarbeten, nya verktyg.

Vi hoppas på ett givande möte mellan alla deltagare som finns inom Europas berättarorganisationer samt  sol, värme, få myggor och många nya goda idéer om framtida samarbeten.

FEST_programme ny

 

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: