10 år firas med berättelser

Idag firar jag 10 år som företagare. Idag för 10 år sen öppnade jag brevet från Skattemyndigheten som innehöll F-skattsedeln.
Idag startar jag en serie berättelser på Facebook och på min webbsida https://rose-marie.nu om människor jag mött, om hinder jag tagit mig igenom, om oväntade samtal som öppnat nya dörrar. Denna serie av berättelser ska pågå under 10 veckor. Här är nr 1:

Den gröna ballongen

Jag står vid ett trafikljus, en grön ballong kommer dansande, flygande genom luften, jag står vid en tvåfilig gata inne i stan. Bilarna rusar fram och ballongen dansar mjukt fram, ut i gatan, mellan bilarna från den ena filen till den andra. Ibland nere på marken, ibland uppe i luften. Den studsar mellan bilarna. Men den spricker inte. Den bara fortsätter sin ystra och totalt livsfarliga färd mellan de framrusande bilarna.

Jag tänker på brevet jag öppnade dagen innan, brevet från Skatteverket som visade att från och med nu skulle jag ägna dagarna åt att driva ett eget företag, att skapa goda kundrelationer, och leverera god kvalitet. Mitt företag RM Utveckling där jag skulle erbjuda utbildning och upplevelser inom dramapedagogiken, berättarkonsten och de estetiska lärprocesserna. Nu stod jag på tröskeln till att presentera mig som ”kulturarbetare och utbildare”. Nu började en ny tid i mitt liv och den var kantad med stor förväntan, mycket lust och ett uns av tvivel.

Som tur var bar jag med mig Tage Danielssons kloka ord ”Utan tvivel är man inte riktig klok” att våga tvivla, ifrågasätta, stanna upp och reflektera.

Jag ser den gröna ballongen och det pirrar till i magen, jag tänker

” den har samma färg som min logga, en varm grön färg med växtkraft, och här jag på väg, i början på ett nytt äventyr, och trots att jag också är skör som ballongen så kommer det att gå bra, det kommer att gå bra, jag ser det ”

Ballongen studsar vidare, vinden är gynnsam, tacksamheten är stor.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: