Gott slut 2016

Vill önska alla ett gott slut på ett minnesrikt 2016 som snart övergår i 2017, och jag gör det med en julhälsning jag fick från William Ayot, storyteller från Wales. diktWilliam skickade också en hälsning till alla han mötte under Berättarfestivalen i Skellefteå 2016, den kan läsas här: http://berattarfestivalen.se/blog/2016/12/29/william-ayot-ser-tillbaka-pa-berattarfestivalen-2016-med-en-dikt/

2016 har varit fyllt med mycket berättande, många fina stunder bland barn som sett Stigen och letat egna spår i skogen. Och Ellenor och jag har mött spår i skogen som för oss väckt funderingar kring vem som vill berätta vad för oss.

img_6001

 

 

 

 

 

Har också mött barns berättelser via Skapade Skola på Tuböleskolan, I Skelleftehamn och i Ersmark och att försöka mig på en summering av deras berättelser vågar jag inte, de är alla så personliga. Men de har ett hoppfullt budskap, att allt ordnar sig bara man gör något åt det som inte fungerar.

Året har varit fyllt av flera intressanta projekt och nya samarbeten bl.a Silent Books  och ”Story Regions” som båda två har kopplingar till varann, där uppdraget att skriva handboken fick sitt innehåll från berättandet i pilotprojekten och min tro på kraften och möjligheterna som finns i berättandet har ytterligare stärkts.

Så nu inför 2017 med ännu mer uppdrag inom berättarbranschen, med en ny Berättarfestival som ska programsättas, och med möjligheten att delta aktivt i  Kreativa platser Jörn  och många fler Stigar att möta de unga berättarna på, så säger jag idag, den 30 dec; Livet är ett spännande äventyr och jag är tacksam att jag får vara del av det. Välkommen 2017!

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: